dimecres, 24 de novembre del 2010

Comunitats de veïns

Una comunitat de veïns és un conjunt de persones, tant propietàries com llogateres, que viuen en un mateix edifici. Comparteixen uns espais comuns i unes normes de convivència. Però només els propietaris dels habitatges i locals, visquin o no en l’edifici, són responsables de les decisions que prengui la comunitat de veïns pel que fa a contractar serveis per la finca, aprovar despeses i establir normes de funcionament i convivència.
Quan calgui, també han de decidir com actuar legalment davant els problemes que hagin de resoldre.
El funcionament d’una comunitat de propietaris es regula pel Règim jurídic de la propietat horitzontal, dins del Codi civil català.
Aquest document adjunt, parla tant de comunitat de propietaris com de comunitats de veïns. Es refereix a la comunitat de propietaris quan parla dels temes d’organització i funcionament regulat per la llei. I ens refereix a les comunitats de veïns quan parla de relacions de convivència i bon veïnatge entre totes les persones que viuen i usen els espais comuns i les instal·lacions.
Si vols més informació de com constituir una comunitat de veïns a la teva escala, fes un cop d'ull aquest document: Comunitat de veïns

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada